Onderzoek HAN studenten hoe Sustainable Development Goals toe te passen in bedrijfsvoering

Tegenwoordig kunnen ondernemers niet meer om duurzaamheid heen. Tweedejaars studenten Bedrijfskunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen houden zich sinds februari voor een half jaar bezig met dit onderwerp voor ondernemers uit Oss. De gemeente Oss gaat samen met De Kracht van New Business aan de slag met HAN studenten.

Aan de hand van een onderzoek op het gebied van Sustainable Development Goals (SDG’s) worden de bedrijven Haaks, Nibag en Semilla handvatten aangereikt om drie goals toe te passen in hun bedrijfsvoering. “De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030”, aldus SDG Nederland. Het zijn afspraken die alle landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties hebben gemaakt. In juni worden de resultaten van de onderzoeken aan de bedrijven gepresenteerd. In deze samenwerking krijgen studenten de kans om de theorie in het werkveld toe te passen en zien zij daadwerkelijk een uitwerking van hun onderzoek.