De Kracht van New Business biedt hulp bij subsidieaanvraag LIB

Erik van den Oord en Dave van Schaijk hebben Patrick en Jolanda Bekkers van Duurzaamheidspark ondersteunt bij het aanvragen van subsidie bij de Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord – Brabant (LIB). Op de locatie in Oss gaan zij de komende 2 jaar samen met de hogescholen HAN uit Arnhem en Nijmegen en HAS uit Den Bosch onderzoek doen naar gewassenteelt onder zonnepanelen. Naast het onderzoek werken zij ook aan een praktijkopstelling bij een tuinder, geïnteresseerde partijen kunnen zich melden.

In het Duurzaamheidspark bevinden zich op dit moment 16 opstellingen van een systeem dat het toelaat om planten onder zonnepanelen te laten groeien, ze maken hiervoor gebruik van lichtdoorlatende zonnepanelen, gecombineerd met een geïntegreerd sproeisysteem en geavanceerde landbouwsensoren. Verder is het systeem volledig verplaatsbaar over rails, zodat de planten gemakkelijk bereikt kunnen worden.