Oss neemt voortouw in circulaire verpakkingen

De gemeente Oss is erg actief op het gebied van duurzaam verpakken. Vanwege de sterke aanwezigheid van de verpakkingsindustrie is de gemeente zelfs het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss gestart. Onlangs verscheen daarover een publicatie in FOOD Location.

FOOD Locaties Nederland is een offline en online communicatieplatform waar de foodsector, overheden en vastgoedprofessionals communiceren over vestigingslocaties voor de voedselverwerkende industrie. In het nieuwste nummer vertelt wethouder Frank den Brok over de Osse verpakkingsindustrie en de focus die duurzaamheid hier krijgt.

Innovatieprogramma
“In september zijn we gestart met het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss”, legt Den Brok uit. “Hiermee zetten we samen met HAS Hogeschool en Osse bedrijven vol in op onderzoek, kennisdeling en samenwerking, zodat deelnemende bedrijven op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Maar óók meteen kunnen aanhaken bij succesvolle trends. Dit programma moet ervoor zorgen dat de verpakkingsketen niet alleen bij afvalverwerkers eindigt, maar hier ook begint”, aldus de wethouder.

Samenwerking
Vier van de bedrijven die deelnemen aan het programma worden in het blad geïnterviewd: Nutripack, Looman Salades, Acket en Vetipak. “Verpakker en producent moeten samen optrekken om duurzamere verpakkingen te ontwikkelen: samen onderzoek doen, strategie bepalen en keuzes maken”, aldus CCO Mark van der Burgt. “Dat begint helemaal vooraan in de samenwerking, bij elke verpakking opnieuw. En het hoeft echt niet altijd om innovaties op het gebied van materiaal te gaan.”

Benieuwd hoe dat precies zit? Je leest het in FOOD Locaties Nederland: