Balanskruk Balergo nieuwe Rabo Starter van het Kwartaal

De zevende editie van de verkiezing Rabo Starter van het Kwartaal vond woensdag 27 januari plaats. Tijdens deze online verkiezing streden drie genomineerde bedrijven om deze titel. Paul Akkermans en Tom Franken van Balergo uit Herpen zijn met hun balanskruk door de jury tot winnaar uitgeroepen en mogen zich met trots Starter van het Kwartaal noemen.

De genomineerde ondernemers kregen het podium om hun bedrijf te pitchen tegenover de driekoppige jury van Rabobank Oss Bernheze. De spits werd afgebeten door Peter van der Heijden van Laserlux uit Nistelrode, gevolgd door Paul Akkermans en Tom Franken van Balergo uit Herpen. Malou van der Heijden van Vis bij Loetje uit Heeswijk-Dinther was met haar enthousiaste verhaal de hekkensluiter.

Goed product met een eerlijk verhaal
In een krachtige pitch brachten Paul en Tom hun innovatieve product over de bühne. Het actuele thema ‘zitten is het nieuwe roken’, het schaalbare businessmodel in combinatie met duurzaamheid bracht hen volgens de jury naar de overwinning. Paul is gezondheidszorgtechnoloog en houdt zich al een aantal jaren bezig met zitten en gezondheid op het werk. Samen met zijn compagnon Tom, die zich richt op de creatieve kant en digitale techniek zagen zij de zorg rondom de gezondheid van werkend Nederland. Dit was aanleiding om de kans te grijpen om mensen bewust te maken en het belang van goed zitten in te laten zien. “We willen kunnen bijdragen aan de vitaliteit van zittend Nederland”, aldus Paul.

Balanskruk
Zo ontstond een zitoplossing waarbij je feitelijk gedwongen wordt om actief te zitten: de balanskruk Balergo. Tom zegt: “De zitting beweegt door een speciaal ontwikkelde mechaniek. Hierdoor blijf je bewegen. Dat is goed voor de eigen gezondheid en vitaliteit, wat ook weer bevorderlijk is voor de productiviteit. Een win-win situatie voor iedereen dus.” Naast deze betaalbare balanskruk zijn er ook ideeën bij de jonge ondernemers om trainingen bij bedrijven te gaan geven om het actief zitten te promoten. Ook brengen zij het onder de aandacht bij scholen, fysiotherapeuten en andere partijen en gaan zij binnenkort een webshop starten.

Met deze verkiezing biedt Rabobank Oss Bernheze starters in de regio de helpende hand door middel van een PR boost. Je leest hier meer over de verkiezing en hoe je als startende ondernemer genomineerd kunt worden.

foto: Thomas Segers