100 gratis cursussen in coronatijd

Voor heel veel Brabanders heeft de coronacrisis keihard gevolgen op het werk. Ineens geen werk, minder werk of ander werk. De provincie gelooft dat om- en bijscholing juist nu een uitkomst kan bieden om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met het platform Brabant Leert maakt de provincie dit voor alle Brabanders bereikbaar en toegankelijk. Het platform biedt toegang tot meer dan 100 gratis online cursussen. Om- en bijscholen als antwoord op de crisis.

100 gratis cursussen in coronatijd
De cursussen en opleidingen zijn bedoeld om mensen zonder werk of met minder werk verder te helpen. En voor mensen die altijd al die ene cursus hebben willen volgen maar er geen tijd voor hadden. Om na de crisis nog slimmer terug te komen op de arbeidsmarkt. Handig voor de volgende stap bij de huidige werkgever of om een geheel nieuwe uitdaging aan te gaan. Op die manier worden ook nog eens sectoren met veel werkgelegenheid gepromoot, bijvoorbeeld in de techniek, ICT, onderwijs, logistiek en zorg.

Voor mensen die door corona helaas thuis zijn komen te zitten blijft deze periode onzeker. Wel hebben ze nu meer tijd voor reflectie en persoonlijke ontwikkeling. Doordat mensen gemiddeld vaker stil zijn gaan staan bij hun ontwikkeling, biedt 2020 een uitgelezen mogelijkheid om te onderzoeken of er nog voldoende toekomstperspectief is in het huidige werk. Wie dat doet, kan erachter komen dat een andere functie, branche of sector beter aansluit op ambities, interesses en kwaliteiten. Van werken aan je ontwikkeling, tot volwaardige omscholing of bijscholing in sectoren waar behoefte is aan gemotiveerde en getalenteerde mensen. Dat is de kracht van Brabant.

De Kracht van Brabant
Ook in uitdagende tijden heeft Brabant bewezen uitermate veerkrachtig te zijn. Hartverwarmende initiatieven schoten als paddenstoelen uit de grond. Noodzakelijke maatregelen zijn ingevoerd en hebben geleerd dat mensen zich aanpassen aan unieke situaties. Dat is de kracht van Brabant.

En onder die noemer brengt de provincie Noord-Brabant samen met partners verschillende initiatieven onder de aandacht om Brabanders beter uit de coronacrisis te laten komen.

Meer informatie kun je vinden op www.brabantleert.nl