Event ‘Toekomstbestendig Ondernemen’

Op 8 september vond het event van de Kracht van New Business Oss plaats in de loods van ‘Van Munster Recyclers’. Het event werd geleid door Harm Edens en geopend door Karin Wagemakers. De 55 aanwezigen werden getrakteerd op een inspirerende verhaal van Jan Jonker die zijn visie gaf op een aantal noodzakelijke transities voor de komende 10 jaar. Daarna overhandigde Frank den Brok de duurzame portfolio van de gemeente Oss aan Laurens en Quintus Metternich van Spectro, Harold van Munster van Van Munster Recyclers en Linda van den Hurk van Spirit Solar Lighting.

“Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat gaat zeker op als het gaat over duurzaam ondernemerschap”, zei Frank den Brok. In Oss zijn steeds meer ondernemers die hun steentje bijdragen aan een duurzamere economie. En dat is een ontwikkeling die hem om meerdere redenen tevreden stemt. Meer weten over zijn visie? Lees het artikelĀ op de website van Duurzaam Oss.

MVO verklaringen
Aansluitend reikte Joep Kemkens twee MVO verklaringen uit aan Jolanda en Patrick Bekkers van Bestex en Arno Filippini van Tyrenet. Afrondend namen Henri Elsen van Kemkens en Harold van Munster deel aan het tafelgesprek om bij te praten hoe beide bedrijven met duurzaamheid bezig zijn en tegen welke problemen ze aanlopen.

Na afloop hebben de aanwezigen het boek ‘Duurzaam Organiseren‘ geschreven door Jan Jonker met medewerking van Erik van den Oord en Dave van Schaijk en een toiletrol van Van Munster Recyclers geproduceerd van gerecycled materiaal ontvangen.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van het event: