Osse burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans Beste Bestuurder 2018

Vanmiddag is de Osse burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans verkozen tot Beste Lokale Bestuurder van 2018 door het vakblad Binnenlands Bestuur. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijks evenement Kompas 2019 in Helmond.

Verbindende rol en aanpak ondermijnende criminaliteit
Reactie burgemeester Buijs-Glaudemans: ‘Mensen die me kennen, weten dat ik geïnspireerd ben door de Global Goals. Vanuit die doelen willen we werken aan een veilige samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn; waarin iedereen zijn of haar talenten kan ontplooien. De reden voor de nominatie is, zo hoorde ik, mijn verbindende rol tijdens het spoordrama, maar ook de strenge Osse aanpak van de ondermijnende criminaliteit. De verkiezing tot beste bestuurder is volgens mij een erkenning voor iedereen die zich inzet voor een veilig Oss, een gemeente waarin we onze kinderen willen laten opgroeien.’

Erkenning voor iedereen die zich inzet voor een veilig Oss
‘Ik ben vereerd, maar ik had er in eerste instantie wel moeite mee. Niemand wil met een drama in de schijnwerpers staan. Ik heb deze rol alleen op deze manier kunnen pakken door de collega’s, de hulpverleners en alle anderen die vanaf het allereerste moment meegewerkt hebben. Oss voelde de enorme steun van heel veel mensen. Ik was ook blij verrast met de inzet van het Osse Platform Global Goals. Zij hebben actief campagne gevoerd, en waarschijnlijk heeft dat veel stemmen opgeleverd. Dank aan iedereen.’