Inspirerende Dag van de Ondernemer in Oss

Tijdens de Dag van de Ondernemer op vrijdag 18 november waren zo’n 120 ondernemers bij Dome X aanwezig voor een ochtend met diverse sprekers en inspiratiesessies. Burgemeester Wobine Buijs heette de aanwezigen welkom die daarna in groepen in gesprek gingen over thema’s als verduurzaming, oplossingen voor arbeidsmarktproblematiek en social media.

Na de sessies was een plenaire afsluiting waarbij de geleerde lessen, tips en trucs waarmee ondernemers zelf aan de slag kunnen langskwamen. Wethouder Frank den Brok verzorgde de aftrap van het zakelijk energieloket van de gemeente Oss. Dat kan helpen bij het besparen van energie en verduurzamen van gebouwen. Een indrukwekkend interview met Tanja van Workum van 5 Pro Mobile over ondernemen met tegenwind in Oss en Oekraïne, sloot het inhoudelijke programma af. Ze vroeg daarin onder andere aandacht voor de stichting Djakoejoe die vanuit Oss ondersteuning biedt aan inwoners en ondernemers in Oekraïne.