Bioconnection geeft eerder verkregen voucher terug aan de Kracht van New Business Oss

Alexander Willemse van BioConnection heeft de eerder verkregen voucher van €20.000,- teruggeven aan de Kracht van New Business Oss. Die symbolische stap markeert het voorlopige einde van een programma dat bedoeld was om de werkgelegenheid in Oss aan te jagen. Na de grote reorganisatie van MSD kwam er geld beschikbaar, te gebruiken als startkapitaal voor jonge bedrijven om zo de werkgelegenheid aan te jagen.

“Ik zie mezelf nog staan, met een grote mond in een leeg gebouw”, blikt Alexander terug op het moment dat hij en zijn BioConnection de voucher in 2017 kregen. “We hadden 14 man in dienst, ook allemaal oud-MSD’ers. Nu zijn we met 90 en hebben we volop vacatures, we kunnen wel zeggen dat we deze groei te danken hebben door de bijdrage van de voucher”.

Laatste voucher
Met de overhandiging van de eerder verkregen cheque is de cirkel rond voor BioConnection, maar eigenlijk ook voor de Kracht van New Business Oss. Dat deelt vanaf nu geen vouchers meer uit. In totaal zijn 23 vouchers uitgeschreven, variërend van €5.000,- tot €20.000,-. Steeds met de belofte dat het geld moet worden terugbetaald als het bedrijf het aankan. Het geld dat nog terugkomt wordt ingezet voor het verduurzamen van bedrijven. Dat de overhandiging juist op voormalige MSD-grond plaatsvond, maakt het verhaal helemaal af.