Afstudeeropdracht Emissie loos bevoorraaden stadscentrum Oss

Gijs Manders student aan de Universiteit in Tilburg gaat i.s.m. met De Kracht van New Business Oss zich bezighouden met de realisatie van een goederen hub die het stadcentrum van Oss emissie loos gaat bevoorraden.

Even voorstellen
Mijn naam is Gijs Manders en ik ben momenteel woonachtig in Nijmegen. Ik ben 23 jaar en nadat ik een jaar geleden mijn Bachelor Industrial Engineering aan de Technische Universiteit van Eindhoven heb behaald ben ik momenteel bezig met de Master Supply Chain Management aan de Universiteit van Tilburg. Ik start op dit moment met mijn Master Thesis en daarom ben ik op begin januari gestart bij de Kracht van New Business Oss.

Vanaf het moment dat ik begreep dat je de natuur kan helpen doormiddel van duurzame ontwikkelingen probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de wereld van morgen. Tijdens mijn twee opleidingen kwam ik er al snel achter dat het nodige wordt gesproken over duurzaam ondernemen en duurzame oplossingen. Helaas ontbrak de praktische uitvoering en bleef het voornamelijk theoretisch. Dat is de reden dat ik enthousiast wordt van de samenwerking met de Kracht van New Business Oss. Ik kan tijdens mijn afstudeerstage bijdrage aan het realiseren van praktische en positieve veranderingen.

Hoe ben je bij de Kracht van New Business Oss terecht gekomen?
Nadat ik contact had gezocht met Karlijn Lips van LCB (Logistics Community Brabant), kreeg ik de mogelijkheid om in contact te komen met Dave van Schaijk in verband met een opdracht die betrekking had op het emissie loos bevoorraden van het stadscentrum van Oss. Na een kort telefoontje zat ik één week later met beide heren aan de tafel en hebben we een week later met enthousiasme het woord gegeven op een prettige samenwerking.

Wat ga je doen?
Tijdens mijn afstudeerstage ga ik mijn bezighouden met de realisatie van een goederen hub die het stadscentrum van Oss emissie loos gaat bevoorraden. Het project draagt bij aan het versnellen van de energietransitie terwijl het tegelijkertijd een positieve impact op de maatschappij heeft. Mijn afstudeervraag zal voornamelijk gericht zijn op het in kaart brengen van de behoeftes van de detailhandel in Oss wanneer zij gebruik willen maken van de services van de goederen hub. Vervolgens zal worden onderzocht hoe de hub het beste kan bijdrage aan het vervullen van deze behoeftes.

De eerste dagen ben ik met open armen ontvangen en ik kijk uit naar het vervolg van de samenwerking!

Wij wensen Gijs veel succes met zijn afstudeeropdracht.