Social startups opgelet! IGNITE komt er weer aan

Heb jij een goed sociaal businessidee en wil jij jouw onderneming versterken? IGNITE biedt 8 startend sociaal ondernemers intensieve begeleiding, business workshops en kans op €100.000.
Kijk op http://igniteaward.nl

Voor de ondernemer die laat zien hoe het ook kan
IGNITE versterkt de sector van sociaal ondernemerschap in Nederland. Hun insteek: social startups met goede sociale businessideeën koppelen aan de juiste kennis, netwerk en expertise. IGNITE is er voor de impactmakers, op grote en kleinere schaal. Voor de pioniers die echt een verschil maken in het leven van mensen in een kwetsbare situatie. Voor de ondernemers die eenzaamheid onder jong en oud terugdringen; de afstand van de arbeidsmarkt tot mensen verkleinen of de zorg op een andere manier vormgeven. En waarbij een gezond verdienmodel het middel is om tot die maatschappelijke verandering te komen.

De IGNITE Award is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds (AJF). Het AJF zet zich in voor de organisatieversterking van sociale ondernemingen, zodat zij een maximaal verschil kunnen maken in het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Toegang tot een groot expertnetwerk en vergaande coaching én de kans op een groot geldbedrag, dat is een totaal aanbod dat starters niet makkelijk vinden. Met de IGNITE Award geven we startend sociaal ondernemers dé kans hun onderneming echt op poten te zetten.

Doe mee!
Om mee te kunnen doen, hoeft je plan nog niet compleet uitgewerkt te zijn. Wel is het belangrijk dat je duidelijk maakt voor welk maatschappelijk probleem jij een deel van de oplossing hebt én dat je helder antwoord geeft op 10 vragen die gaan over je onderneming. Ben je al eventjes op weg met bedrijf, ook dan kun je meedoen.  Je mag met je startup maximaal twee jaar geleden je marktintroductie hebben gemaakt. Je zit dan ook nog in een fase waarin je een heleboel dingen moet uitdenken en waar het trainingstraject van IGNITE je absoluut kan helpen.

Als deelnemer kun je dus in de ideeënfase of in de startersfase zitten. Belangrijk is dat de sociale impact van je business mensgericht is. Denk aan impact op het gebied van: sociale cohesie, arbeidsparticipatie, vernieuwing in de zorg of het tegengaan van uitsluiting van bepaalde groepen. Wat wij zoeken zijn ruwe diamanten die we kunnen helpen om hun idee voor een sociale onderneming echt een boost te geven. En die ruwe diamant kun jij zomaar zijn!
Aanmelden kan van 1 t/m 30 juni. Alvast voorbereiden? Kijk dan hier.