De Kracht van New Business Oss en Rabobank Oss Bernheze geven ondernemers ‘duurzaam’ zetje!
De Kracht van New Business Oss en Rabobank Oss Bernheze hebben de handen ineengeslagen om ondernemers een ‘duurzaam’ zetje te geven. De samenwerking zorgt ervoor dat de duurzame innovatiescan van laagdrempeliger wordt voor ondernemers. Tijdens deze scan wordt de CO2-footprint van het bedrijf berekend en wordt het MVO-beleid onder de loep genomen. Ook wordt er gekeken naar de Sustainable Development Goals (SDG’s) die bij het bedrijf aansluiten. Zo zorgen we ervoor dat ondernemers in de regio inzicht krijgen in hoe hun bedrijf ervoor staat en waar de kansen liggen.
Waarom wachten met verduurzamen?
Vroeg of laat moet elk bedrijf verduurzamen. Al is het maar omdat consumenten en opdrachtgevers steeds vaker voor milieubewuste bedrijven kiezen. Bovendien komen CO2-heffingen vanuit de
overheid met rasse schreden op ons af. Wie deze ontwikkelingen de baas wil zijn, kan er maar beter vroeg bij zijn.
Om ondernemers een zetje te geven, hebben Rabobank Oss Bernheze en de Kracht van New Business Oss de handen ineengeslagen. “We doen allebei een duit in de zak, zodat bedrijven op een laagdrempelige manier de Duurzame Innovatiescan van Power-ED kunnen laten uitvoeren”, vertelt Corné Roovers, directeur Bedrijven bij de bank.
CO2, MVO en SDG’s
Normaal gesproken kost de scan 750 euro, maar zowel de Rabobank als de Kracht van New Business Oss neemt een derde voor zijn rekening. ‘Growing a better world together’ noemen ze dat bij de Rabobank. “Hiermee willen we de impact op de verduurzaming vergroten”, legt Corné uit. “Daarnaast dient het een economisch doel, want op deze manier stomen we onze klanten klaar voor de toekomst.”
De Duurzame Innovatiescan wordt uitgevoerd door Dave van Schaijk en Erik van den Oord van de Kracht van New Business Oss. “We nemen de CO2-footprint, het MVO-beleid en de Sustainable Development Goals (SDG’s) onder de loep”, legt Dave uit. “Met de resultaten bieden we ondernemers inzicht in hoe hun bedrijf ervoor staat en laten we zien waar kansen liggen. Het ‘kost’ ze maar
een dagdeel om de scan in te vullen én te bespreken.”
Oplossingen en subsidies
Als de conclusies op tafel liggen, kan het bedrijf kiezen: de boel parkeren of actie ondernemen. Ook bij dat laatste kunnen Dave en Erik helpen. “Laatst was ik bij een agrarisch bedrijf dat een kwart van zijn akkers ontsmet met stoom”, geeft Erik als voorbeeld. “Biologisch fantastisch, maar… het kost veel energie. Dankzij een innovatieve oplossing wekken zonnepanelen op aggregaten straks de stroom op.” Dave vult aan: “Daar zijn ook subsidies voor. Nóg een reden om snel te starten met verduurzaming. Nu zijn ze er nog. Actie dus!”
Meer weten? Bekijk rabobank.nl/ossbernheze
bron: Bedrijvig Oss