Talentencampus koppelt juist nu vraag en aanbod in regio Oss

De website van Talentencampus Oss is tijdelijk ingericht als interactief platform voor vraag en aanbod, nieuws en creatieve initiatieven in de regio Oss. Ook zet de website de hardgeraakte lokale ZZP’ers in de spotlight. Dit gloednieuwe initiatief rond COVID-19 heeft de toepasselijke naam #OssVerbindt. Het is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Oss.

De gemeente Oss zocht naar een online plek om alle creatieve ideeën en initiatieven rondom COVID-19 te bundelen, met de gedachte om een gevoel van saamhorigheid en positiviteit te creëren in deze grimmige tijd. Zij vond in de Talentencampus een geschikte partner als verbinder tussen het onderwijs, ondernemers en overheid. Directeur Richard van Ommen maakt met zijn team graag extra tijd vrij om Oss hierin te ondersteunen. Van Ommen: “Wij dagen ondernemers, overheid en onderwijs én particulieren uit om de verbinding te zoeken en samen deze crisis aan te vliegen. Of het nu gaat om nieuwe medewerkers, een inzamelingsactie voor mondkapjes of ondersteuning van ouderen in de zorg; maak het kenbaar op het platform! Wij helpen de graag verbinding te leggen.“

De bal kwam aan het rollen door een telefoontje van Van Driel, waar honderden chauffeurs thuiszitten wegens de genomen maatregelen. Waarom zouden we deze chauffeurs niet elders kunnen inzetten, waar men juist schreeuwt om extra personeel? Bovendien meldden zich veel talentvolle ZZP’ers bij de Talentencampus, een multi-inzetbare groep die staat te popelen om aan de slag te gaan. Het platform fungeert ook als online uithangbord van deze specialisten, waarin de Talentencampus haar netwerk inschakelt om de verbinding te leggen. En met succes. Van Ommen vertelt over een recente bemiddeling:  “Flash produceert in Oss wegwerpschoonmaakartikelen en heeft het momenteel erg druk en zij waren dringend op zoek naar extra medewerkers. De Talentencampus legde de verbinding met onder andere een horecabedrijf en ZZP-ers in de regio.“ Van Ommen nodigt iedereen van harte uit om zijn ‘vraag’ of ‘aanbod’ te plaatsen op www.talentencampusoss.nl, waar je het platform #OssVerbindt direct vindt.  “Ook vraag ik iedereen, in het bijzonder ondernemersverenigingen en -initiatieven, om dit initiatief te delen met zijn netwerk of achterban, zodat we iedereen snel informeren hierover.”