Nieuwe ondernemers starten hun droomwinkel in centrum Oss

Het idee van de Droomwinkels komt uit de creatieve koker van centrummanager Jack van Lieshout die een soortgelijk project lang geleden elders tegenkwam. Ondernemers met een uniek winkelconcept krijgen als Droomwinkel ondersteuning vanuit de Werkplaats Stadshart en het Centrummanagement Oss (CMO). “Dan moet je denken aan een lagere huurprijs maar ook aan andere vormen van hulp, die net dat zetje kunnen geven om een succesvolle winkel te starten. Van advies over bankzaken tot communicatie en marketing. De financiële middelen hiervoor komen van de Kracht van Oss en het CMO. In de eerste ronde hebben we zo zeven initiatieven ondersteund. Vier daarvan zijn nu, twee jaar later, helemaal zelfstandig verder gegaan”, legt Van Lieshout uit.

Nieuwe aanpak
De Droomwinkels slaan wel drie vliegen in één klap: unieke winkelconcepten zorgen voor een verrijking van het Osse centrum, de leegstand wordt minder en het geeft startende retailers een grotere kans op een succesvolle business. Reden genoeg om het project voort te zetten. “In de eerste ronde gingen we uit van de leegstaande panden, daar werd een ondernemer bij gezocht. Nu draaien we dat om: een ondernemer komt met een plan en wij kijken in welk vrij pand dit zou passen. Inmiddels hebben we de pandeigenaren veel beter in het vizier en dat maakt dat het wat gemakkelijker is om afspraken te maken. Het zou mooi zijn als we in het komende jaar weer een vijftal nieuwe ondernemers een steuntje in de rug kunnen geven.”

Een uniek winkelidee?
Droom jij van een eigen winkel? Meld je dan aan via www.mijndroomwinkel.nl of neem contact op met Centrummanagement Oss. Van Lieshout: “Voor de droomwinkels gaat het om winkelconcepten die we nu nog missen in het Osse centrum. We willen natuurlijk voorkomen dat er oneerlijke concurrentie ontstaat ten opzichte van de bestaande ondernemers. In een eerste gesprekje bespreken we wat er verder nodig is om in aanmerking te komen. We bekijken de haalbaarheid van je plan en welke ruimte daarvoor geschikt zou kunnen zijn.”

 

Naast de Droomwinkels werken de Werkplaats Stadshart en het Centrummanagement Oss iedere dag op tal van manieren aan het levendig houden van het centrum. De welkomstbogen en vergroening van de aanloopstraten en de vele centrumevenementen zijn daar goede voorbeelden van. Ook particuliere vastgoedeigenaren en de huidige retail- en horecaondernemers in het centrum leveren een belangrijke bijdrage. Heb je zelf ideeën en zou je daar wel eens over willen sparren? Laat het weten via jvl@centrummanagementoss.nl