Jaarevent de Kracht van Oss

Op woensdag 1 november 2017 vond ons tweede jaarevent plaats. Het thema van dit jaar? De Kracht van Talent! Want de Kracht van Oss gelooft in Talent. Een krachtige verbinding tussen het onderwijs en de lokale economie, daar staan we voor! Het was een bijzonder geslaagde avond: een mooi programma én een volle zaal.

Het jaarevent was een etalage vol successen. De projecten ‘de Nieuwe Singel’, BIM5 en De Winfabriek passeerden de revue. Ook het initiatief Semilla Sanitation Hubs en Centrum Oss kwamen aan bod. Studenten deelden kritische opmerkingen over wat zij zoeken in stageopdrachten, afstudeerplekken én werk. Wethouder Frank den Brok en jonge Osse ondernemers Jorg Zwaans en Evelien Ploegmakers gingen in gesprek met deze talenten.

En niet te vergeten, tijdens het intermezzo werden we getrakteerd op een muzikale bijdrage van Ossenaar Paul Verschuur. Heb je het event gemist? Onderaan deze pagina staan alle aanwezige partijen. Wil je zien wat je gemist hebt? Bekijk dan de aftermovie en de video’s van onze reporter op locatie!

Bekijk de aftermovie

 

De Winfabriek

Onze reporter Stefan nam samen met de MPA jongens een kijkje bij De Winfabriek. Wat houdt het project in? En wat is hun ambitie? Is het een succes? Bekijk de video en oordeel zelf!

BIM5

Je kunt het bijna niet gemist hebben: het ambitieuze BIM5 project! Met een miljoenensubsidie op zak gaat BIM5 zorgen voor een aansluiting tussen het MBO, HBO en bedrijven in de gebouwde omgeving. Hier gaan we nog lang en veel over horen! Benieuwd hoe zij studenten verder helpen? Bekijk de video!

 

De Das

In de bossen bij Herperduin vind je een prachtig nieuw speelbos. Wist je dat dit gebouwd is door Osse jongeren? Leerlingen van Het Hooghuis – locatie De Singel hebben de handen uit de mouwen gestoken om dit vanuit de grond op te bouwen. Wij namen een kijkje!

Ondernemen doe je in Oss

Ondernemen in Oss. Hoe ziet dat eruit? En hoe zien studenten Oss eigenlijk? Wethouder Frank den Brok ging in gesprek. Aan tafel spraken ook Jorg Zwaans van Begra Magazijnstellingen en Evelien Ploegmakers van Evelien Ploegmakers Makelaardij zich uit.

Onze reporter ging ook op bezoek bij Osse ondernemers op locatie. Zo sprak hij met Laurens Metternich van Spectro B.V. en Mireille van den Boogaard van Vice Versa. Ook nieuwsgierig naar hun mening? Dan bekijk de video!


Fotogalerij

Partners en projecten

Hieronder vind je een lijst met alle partners en projecten die aanwezig waren op het jaarevent. Wil jij met iemand in contact komen? Klik dan op het betreffende logo.

Partners en projecten