Theo Vinken aan de slag als Kwartiermaker UIThuis

Op dinsdag 10 maart 2020 is Theo Vinken begonnen als kwartiermaker voor het UIThuis. Dit huis voor cultuur is onderdeel van plan Walkwartier in het stadscentrum van Oss. Vinken werkt in opdracht van de Osse gemeenteraad aan een businessplan voor het UIThuis. Op dinsdag en donderdag houdt hij kantoor in De Werkplaats in de Peperstraat.

Impuls voor stadscentrum
Naast wonen en winkelen is er in plan Walkwartier ruimte voor functies als cultuur, welzijn, educatie en zelfontplooiing. Dat komt bij elkaar in het UIThuis. Dit maakt het stadscentrum van Oss een aantrekkelijk gebied om langer te vertoeven. Om het UIThuis tot een succes te maken, gaat kwartiermaker Vinken op zoek naar extra partijen die zich aan het UIThuis verbinden, ofwel als bewoner, ofwel als partij welke activiteiten ontplooit in het UIThuis. Bibliotheek Oss, Stadsarchief Oss en Platform Global Goals, het Centrummanagement Oss zijn al bekend als toekomstige bewoners van het UIThuis. Maar ook Stooom en een toeristisch informatiepunt gaan een plek krijgen in het UIThuis. In het businessplan brengt de kwartiermaker zijn bevindingen samen voor de Osse gemeenteraad. De planning is om het plan in oktober te bespreken in de opiniƫrende commissie. Echter gezien de huidige situatie omtrent Corona kan dit vertraging opleveren, omdat gesprekken mogelijk uitgesteld worden en/of op andere manieren gevoerd worden.

Kwartiermaker bekende in Oss
Theo Vinken is een bekende in Oss en kent Oss goed. Tot 2018 was hij directievoorzitter van Rabobank Oss Bernheze. Hij stond mede aan de wieg van initiatieven als De Kracht van Oss, StartersSuccesOss-Bernheze, De Kracht van New Business, De Innovatieve Maakstad en Centrummanagement Oss. Op cultureel gebied was hij als bestuurslid verbonden aan de stichting Oss Cultureel.