Volg de burgemeester tijdens bestuurlijke en handelsmissie in China

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans is tot 3 november 2019 in China voor een bestuurlijke en handelsmissie. Iedereen kan haar reis volgen via de app Polarsteps. Als meest inspirerende Global Goals Gemeente 2018 neemt Oss de Sustainable Development Goals (SDG) / Global Goals als uitgangspunt voor internationale samenwerking.

Aanleiding
De provincie Noord-Brabant viert dat we 25 jaar lang een goede band hebben met de provincie Jiangsu. De gemeente Oss heeft sinds 2012 vriendschapsbanden met Taizhou, de pharmacystad van Jiangsu. De delegatie vanuit Brabant is gericht op technologie en Agrifood. De gemeente Oss sluit aan op het onderwerp duurzaamheid en de Global Goals.

Doel
Doel van de missie is het versterken van wederzijdse bestuurlijke relaties, het versterken van ondernemersrelaties en het bekijken van de mogelijkheden tot samenwerking tussen onderwijsinstellingen. Dit alles door het bezoeken en verdiepen van best practices (projecten) en gesprekken. Zo zal er bijvoorbeeld een ronde tafelgesprek plaatsvinden tussen de burgemeesters. Op vrijdagavond 1 november zal de vriendschapsband tussen beide provincies in Nanjing worden gevierd. De meereizende overheden zijn zich bewust van de kansen en risico’s van zakendoen met China.

Delegatie
De grote delegatie vanuit Noord-Brabant bestaat uit vertegenwoordigers van de provincie, van de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Eindhoven, Breda, Oosterhout en Oss, van het Waterschap Brabantse Delta, BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), ondernemers en onderwijs.

Foto: Missie in 2012 – bron: tweet Wobine Buijs