Een bedrijf starten doe je het best in Oss

Al sinds de oprichting in 2012 ondersteunt de kracht van Oss het project Starters succes Oss. Hier worden de krachten van verschillende marktpartijen gebundeld om startende ondernemers intensief te coachen en begeleiden.

En dat werpt zijn vruchten af: uit onderzoek van Omroep Brabant bleek Oss de beste stad voor startende ondernemers. Dit jaar is er fors ingezet op social media om nog meer ondernemers te bereiken die van Starters succes Oss kunnen profiteren. Projectleider Jasper van Wordragen: “Met een campagne op Facebook wijzen we startende en doorstartende ondernemers op de mogelijkheden die wij bieden. Hierdoor hebben we in het eerste kwartaal al vijfenveertig nieuwe aanvragen binnen gekregen!”

Jonge bedrijven
Een aantal van die mensen heeft alleen onze brochure opgevraagd en zo’n vijftien mensen zijn inmiddels op intakegesprek geweest. Ter vergelijking: in andere jaren waren dat ongeveer zes personen in dezelfde periode. “Bovendien merk ik dat we nu ook meer ondernemers aan hebben kunnen spreken die al wat langer geleden zijn begonnen. Het gaat om ‘jonge’ bedrijven die support nodig hebben bij de groei en professionalisering van hun onderneming. Of bijvoorbeeld bedrijven die ondersteuning zoeken voor het realiseren van een innovatief idee”, aldus de projectleider.

Meer weten over Starters succes Oss? Kijk op www.starterssuccesoss.nl