Oproep: doe mee aan het Weekend van de Wetenschap

Op zaterdag 5 oktober organiseert de Bibliotheek Oss van 11.00 tot 16.00 uur een gevarieerde dag boordevol lezingen en doe-workshops op het gebied van Wetenschap. Maar daar kan nog meer bij.

Naar wie zijn we op zoek?
Doe jij aan precisielandbouw, onderzoek je voedselveiligheid, lever je componenten voor high-tech systems, maak je instrumenten met hoge nano nauwkeurigheid, ontwikkel je testen voor betere diagnostiek, of doe je onderzoek naar nieuwe medicijnen en wil je hierover vertellen of iets daarvan demonstreren aan een breed publiek? Doe dan mee aan het programma in Oss op de zaterdag tijdens hét wetenschapsevenement van Nederland. Graag laten we op zaterdag 5 oktober samen zien aan het publiek wat voor wetenschappelijke kennis ingezet wordt bij bedrijven in Oss. Hoogwaardige kennis om innovaties te realiseren of de kwaliteit en productiviteit te verhogen, maar ook nieuwe technieken die hier toegepast worden en meer. Laat je graag zien wat je kunt en weet meld je dan aan voor 23 september 2019 via: aba@nobb.nl en doe mee!

Meer over Weekend van de Wetenschap
Tijdens het 1e weekend van oktober kun je op meer dan 300 locaties door heel Nederland wetenschap & technologie beleven. Alleen tijdens het Weekend van de Wetenschap openen bedrijven, instituten, universiteiten exclusief hun normaal gesloten deuren. Nieuwsgierige mensen van jong tot oud krijgen op deze manier de unieke kans binnen te kijken in de wereld van wetenschap en technologie. Zie voor meer informatie www.weekendvandewetenschap.nl Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Ook in Oss gaan we dit jaar actief meedoen en laten zien wat voor wetenschap hier toegepast wordt. In de bibliotheek zijn demonstraties, activiteiten voor kinderen en lezingen. Kinderen spelen de ResourCity game in het centrum van Oss en ontdekken spelenderwijs de taal van de chemie. Zaterdag 5 oktober wordt een dag in Oss van ontdekken, leren, uitvinden, programmeren, toepassen, bouwen en creëren. Doe je ook mee?

Meer informatie:

  • Annemarie Baaijens, Bibliotheek Oss, 0412- 622 618 / aba@nobb.nl
  • Richard van Ommen, Talentencampus, 06 20301222 / r.vanommen@talentencampusoss.nl
  • Ingrid van Berlo, gemeente Oss, 14 0412 / I.van.Berlo@oss.nl