Wie worden Keukenbazen 2019 en SmaakBurgemeester van Nederland?

De Keukenbazen Battle, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost Brabant, is gestart. Teams van 2 of 3 kinderen kunnen zich met hun lekkere en gezonde gerecht aanmelden via www.keukenbazen.nl. Rabobank, Koning Willem I College, Sligro, HAS Hogeschool en Langenhuijsen Catering zijn de gewaardeerde partners van de wedstrijd. De finaledagen zijn tijdens Dutch Food Week, op 5 en 9 oktober.

Lekker en gezond met producten uit de buurt
De opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

Uitgebreide wervingscampagne
Kinderen worden enthousiast gemaakt voor de wedstrijd door middel van een uitgebreide wervingscampagne, met daarin onder meer de vlogs van Charlotte en Isabelle, Keukenbazens eigen vloggers. De campagne draait op Instagram, Facebook en op bij kinderen populaire apps. Alle vlogs en allerlei andere leuke filmpjes komen ook op het Keukenbazen YouTube-kanaal.

Chefkoks in de jury
In elke gemeente jureert een lokale chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de Mega Live KookBattle op zaterdag 5 oktober. Daar beoordeelt de topjury alle gerechten. De winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 9 oktober, tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ’s-Hertogenbosch.

Drie prijzen
Voor de teams zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeester van de winnende gemeente wordt SmaakBurgemeester van Nederland en mag die titel een jaar lang dragen.

Samen met gemeenten en partners
De deelnemende gemeenten in de regio Noordoost Brabant zijn belangrijke partners voor het slagen van deze wedstrijd; de burgemeesters zijn ambassadeur van Keukenbazen. De deelnemende gemeenten zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught.

Partners van Keukenbazen zijn Rabobank, Sligro, Koning Willem I College, HAS Hogeschool, Langenhuijsen Catering, alle jurykoks en alle deelnemende lokale foodleveranciers.

 

Onder de vlag van Regio Noordoost Brabant
Keukenbazen werd vijf jaar geleden ontwikkeld door AgriFood Capital. Al vanaf de start speelden de gemeenten een belangrijke rol in de organisatie. Vanaf dit jaar wordt de kookwedstrijd georganiseerd door Regio Noordoost Brabant. Dat past bij de plannen van de samenwerkende overheden om de jeugd meer onderwijs en voorlichting over gezonde voeding te geven.

 

Like en volg Keukenbazen via

Facebook: https://www.facebook.com/keukenbazen/

Twitter: https://twitter.com/keukenbazen

Instagram: https://www.instagram.com/keukenbazen/

YouTube: http://bit.ly/2cgW9OC

Website: www.keukenbazen.nl