Week van de Techniek 2019

Van 20 t/m 25 mei organiseert de Osse Industriële Kring in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Talentencampus de Week van de Techniek Oss. Gedurende deze week bezoeken zo’n 800 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 technische bedrijven in de regio.

De Week van de Techniek wordt afgesloten met een ‘spetterende’ Techniekdag op zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 16.00 uur op en rondom het terrein van Spierings Mobile Cranes, Merwedestraat 15 te Oss.

Oss is bij uitstek een gemeente van makers en doeners. Met mooie bedrijven in de Maakindustrie, Logistiek en Life Sciences waarvoor er nu, en in de toekomst goede technische mensen nodig zijn. Niet voor niets dat de Osse Industriële Kring (OIK) er een speerpunt van heeft gemaakt om technische beroepen al bij de jeugd goed onder de aandacht te brengen. Daarom wordt van maandag 20 mei tot en met zaterdag 25 mei weer de Week van de Techniek Oss georganiseerd.

Door de week openen ruim 20 bedrijven in Oss en omgeving hun deuren om zo’n 800 basisschoolkinderen kennis te laten maken met techniek. Tijdens een rondleiding krijgen de leerlingen meer te horen over het bedrijf en natuurlijk is er ook ruimte voor een doe-activiteit zodat zij zelf kunnen ervaren hoe leuk werken in de techniek is.

Afsluitende Techniekdag op zaterdag 25 mei.
De week van de Techniek eindigt op zaterdag 25 mei met een groots opgezette Techniekdag bij Spierings Mobile Cranes. Hier wordt de boeiende wereld van bèta en techniek gepresenteerd aan een breed publiek. Hier zijn de nieuwste technologische ontwikkelingen te zien en te beleven. Er zijn allerlei doe-activiteiten waaraan iedereen mee kan doen. De organisatie is in handen van de Osse Industriële Kring, in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Talentencampus.

De techniekdag Oss bij Spierings Mobile Cranes maakt samen met de Shell Eco-marathon op Circuit Park Berghem deel uit van de ‘High Tech Ontdekkingsroute’ tijdens de Dutch Technology Week, waaraan Oss nu ook aan deelneemt. https://www.dutchtechnologyweek.com/nl/high-tech-ontdekkingsroute-0

Meer info op de website www.techniekdag.nl/oss of bezoek het event op Facebook of Instagram.

Download de flyer over Week van de Techniek Oss 2019!