Nieuwe ronde Economic Development Program Oss

Het Economic Development Program Oss (EDP-Oss) is inmiddels een begrip geworden in regio Oss met alweer de start van een vierde editie in september 2018. Maar liefst 45 geselecteerde talenten vanuit de drie sectoren onderwijs, overheid en bedrijfsleven hebben de afgelopen jaren met grote tevredenheid deelgenomen aan het programma en hun leiderschapskwaliteiten, creativiteit en netwerk vergroot. Daarnaast hebben deze talenten in groepen gewerkt aan complexe sociaal economische vraagstukken en totaal 8 innovatieve producten en concepten opgeleverd die een positieve impact hebben op de doorontwikkeling van regio Oss.

Waarom deelnemen aan het EDP-Oss?
Als overheid, onderwijs of bedrijf kun je op verschillende manieren deelnemen aan het EDP:

  • Indienen van een sociaal economisch vraagstuk. Een groep high potentials werkt dan in negen maanden tijd aan een concrete oplossing in de vorm van een product of concept voor het ingediende vraagstuk. Er worden geen papieren tijgers opgeleverd want dit programma focust zich op positieve impact en verandering. Een tastbaar resultaat dus voor het vraagstuk!
  • Gastspreker of gastlocatie zijn. Elke editie worden vijf ontwikkeldagen voor de talenten in het programma georganiseerd waarbinnen leiderschapsontwikkeling, samenwerking, innovatie, maar vooral het leren kennen van bijzondere organisaties en bedrijven in Oss centraal staan. Als gastspreker of gastlocatie kun je jouw organisatie/bedrijf in de spotlight zetten bij talentvolle professionals en DE leiders van de Osse toekomst en nieuwe inspirerende contacten leggen.
  • Deelname als high potential aan het programma. Voor elke editie van het EDP-Oss worden 15 – 20 high potentials geselecteerd vanuit de sectoren onderwijs, overheid en ondernemers. Deze ambitieuze talenten zijn ervaren professionals in de leeftijd van 25 tot 55 en werkzaam in (regio) Oss. Deze talenten ontwikkelen hun projectmanagement en leiderschapsvaardigheden, vergroten hun netwerk en creatieve vermogen en halen inspirerende inzichten en kennis op die ze succesvol in kunnen zitten binnen de eigen organisatie / het bedrijf. Dankzij een subsidie van de Kracht van Oss kost deelname slechts € 1250,- voor negen maanden programma.

De volgende editie van het Economic Develop Program start in september 2018 en de eerste talenten hebben zich hier nu al voor aangemeld. Bij interesse in deelname aan het programma of indien jouw organisatie / bedrijf een opdracht in wil dienen of gastlocatie/gastspreker wil zijn, neem contact op met programmanager Renske van Grinsven via renske@edprogram.nl


Achtergrondinformatie over het programma

EDP-Oss staat voor:

  • Crossectoraal samenwerken aan innovatieve en concrete oplossingen die daadwerkelijk een positieve impact hebben op de Osse economie.
  • Nieuwe netwerken opbouwen tussen de sectoren onderwijs, overheid en ondernemers door het verbinden van ambitieuze talenten en impactvolle leiders.
  • High potentials uit verschillende sectoren ontwikkelen op het vlak van leiderschap samenwerking en innovatie.

Bijzonder is dat aan het programma alle sectoren in regio Oss actief mee doen. Vanuit verschillende sectoren worden complexe opdrachten aangedragen die een bijdrage moeten leveren aan de Osse economie. Daarnaast worden alle ontwikkeldagen van het programma georganiseerd bij één van de sectoren om meer te leren en te zien wat er gebeurd ‘achter de schermen’ van deze organisaties. Zo is het programma o.a. te gast geweest bij het ROC, de gemeente Oss, Dome X en het Pivot Park.

Naast senior begeleiders kent het programma bijzondere gastdocenten, zoals Wobine Buijs-Glaudemans (burgemeester gemeente Oss), Roel Schutten (directeur Agrifoodcapital), Karin Visser (bestuurslid ROC), Coen Bais (directeur De Lievekamp) en vele anderen. Netwerken, creatief denken, resultaatgerichtheid, maar vooral ook veel inspiratie opdoen en omzetten naar iets tastbaars zorgt voor veel energie in het programma!

Het EDP-Oss wordt gerealiseerd onder begeleiding van de triple helix stuurgroep (Frank den Brok; overheid, Peer van Summeren; onderwijs, en Lambèr Hendriks; ondernemers) met programmaleiding van Renske van Grinsven en ondersteuning van de Kracht van Oss.

Meer op de website van EDP: www.edprogram.nl