Week van de circulaire economie

Het is de week van de circulaire economie. Deze week zetten we een aantal Osse bedrijven in het zonnetje die hun grondstoffen hergebruiken en zo weinig mogelijk afval hebben. Deze bedrijven krijgen een taart aangeboden voor hun duurzame prestaties. Wethouder Johan van der Schoot: ‘We staan voor een grote opgave om minder afval te produceren en minder de natuurlijke grondstoffen uit te putten. Circulaire economie is een economisch systeem waarin afval niet bestaat en waarin grondstoffen die daaruit worden gehaald opnieuw worden gebruikt. Het is fantastisch dat deze bedrijven in Oss laten zien hoe dat het kan! Zij geven een goed voorbeeld en zijn ambassadeur voor Duurzaam Oss.’

De komende weken bezoekt wethouder Johan van der Schoot de volgende bedrijven:

VOF Hanenberg – Vogels (zie foto) 
Melkveebedrijf dat zijn koemest verwerkt tot bemester en bodemverbeteraar voor de tuin van Osse inwoners.

Beton Mortel Centrale Oss BV
Producent van circulair beton. Recyclet het beton uit de kelders van het voormalige ziekenhuis in Oss en paste dit toe in de nieuwe woonwijk Park Zwanenberg.

Kringloopbedrijf Oss
Het Kringloopbedrijf Oss zamelt textiel en huishoudelijke spullen in die ze zo veel mogelijk hergebruiken, recyclen, opknappen en verkopen in de kringloopwinkel. Hierdoor ontstaat een kringloop van spullen die keer op keer hergebruikt worden.

Jures Techniek BV
Jures Techniek BV ontwikkelde samen met een aantal leerlingen van ROC de Leijgraaf een duurzame waterbesparende reinigingsmachine voor de voedingsindustrie. Hierbij wordt het vuile water gefilterd en opnieuw in de installatie hergebruikt.

Lees meer hierover op www.duurzaamoss.nl