De kracht van verbinden

Zowel bij de Kracht van Oss als de Osse Industriële Kring (OIK) weten we steeds beter onze krachten te bundelen. We doen dat op thema’s zoals onderwijs, arbeidsmarkt en duurzaamheid. Niet voor niets zoeken we dus de onderlinge verbinding op.

Die connectie is niet alleen belangrijk voor startups en doorstarters die we onder andere tegenkomen bij Starters Succes Oss-Bernheze. Gevestigde ondernemers onderling en de regio’s Oss-Uden-Veghel (Meijerijstad) moeten net zo goed samen zien te werken. In die samenwerking maken we in Oss de laatste jaren belangrijke stappen.

De Kracht van Oss zet ook in op het bevorderen van samenwerking die nieuwe business in Oss teweeg brengt. Dat gebeurt met name door de uitvoeringsorganisatie van de Kracht van New Business. Met hun vouchers zorgen zij voor een financiële injectie van haalbare plannen. Maar zeker zo belangrijk is de hulp die zij bieden in de vorm van ondernemersadvies of de inzet van hun netwerken binnen de triple helix van Ondernemers, Overheid en Onderwijs. In Oss voegen we nog graag een derde O toe: namelijk die van Ossenaren.

Structurele aandacht is nodig om techniek en de maakindustrie aantrekkelijk te positioneren. Dat begint bij de jeugd, die we bijvoorbeeld tijdens de Week van de Techniek laten zien welke mogelijkheden een opleiding binnen deze branches allemaal biedt. En als Oss zich dan ook nog in de kijker weet te spelen als prima vestigings- en woonplaats…
Ik constateer dat Oss de laatste tijd de juiste richting op gaat. De Kracht van Oss is daarbij in veel gevallen het vliegwiel. Mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

Joep Kemkens,
Voorzitter OIK en bestuurslid de Kracht van Oss