Stakeholdersevent zet projecten Kracht van Oss op de zeepkist

Op dinsdag 27 juni vond het eerste Stakeholdersevent van de Kracht van Oss plaats in Dome-X. Aansluitend aan de spetterende afsluiting van het Economic Development Program maakte voorzitter Karin Wagemakers van de gelegenheid gebruik om ruim tachtig betrokkenen bij te praten over de behaalde resultaten en ambities voor 2018. Bovendien werd een aantal projectleiders uitgedaagd om in korte pitches vanaf de zeepkist hun verhaal te delen.

Kracht van Starterssucces
Jasper van Wordragen, projectleider Starters Succes Oss Bernheze praatte de zaal bij over de uitbreiding van het project naar de gemeente Bernheze. Aan alle starters en doorstarters uit dit hele gebied wil het project coaching, ondersteuning en een netwerk bieden. Hij doet een oproep aan ondernemers uit de zaal om zich te melden als ze gebruik willen maken van deze schat aan informatie. Ook mensen die een volgende stap in de groei van hun bedrijf willen zetten of een innovatief idee hebben zijn welkom bij Starters Succes Oss Bernheze.

Kracht van Agrifood
Onze regio wil in 2020 Agrifood Capital zijn. Een ambitie waar we in Oss wel wat mee kunnen. Cindy Hagestein van de gemeente Oss onderstreept nog maar eens dat we trots mogen zijn op deze sector. “In Oss is de hele keten vertegenwoordigd; van grond tot mond. Niet voor niets vinden we dus veel aansluiting met projecten zoals Minder zout, De Boer aan Tafel, HAS bachelor class en Kansen in de Keten. Projecten waar we ons mee op de kaart hebben gezet en meer dan eens prijzen voor hebben gewonnen”, aldus Hagestein.

Kracht van New Business
Al deze projecten zetten in op het grotere doel: het versterken van het Osse economische systeem en het genereren van new business. Erik van den Oord en Dave van Schaijk zijn onder de noemer ‘De Kracht van new Business’ speciaal aangetrokken om dit te ondersteunen en een vliegwiel te bieden. “We komen nooit met lege handen”, vertelt Van Schaijk. “We kunnen de connectie leggen met andere ondernemers, helpen bij het aanvragen van subsidies en in een enkel geval zelfs een voucher uitreiken.” Zo ook tijdens de afsluiting van het Stakeholdersevent: Op de foto is te zien hoe de initiatiefnemers van Matzzi een voucher van €20.000,- krijgen. Een bedrag waarmee zij hun dienst versneld uit kunnen rollen om daarmee de voorsprong op de concurrentie te behouden.